30.8.07

Το Βουνό φώναξε το Γκλεν Γκουλντ


Πίστευε στ'αλήθεια το Βουνό πως ο Γκλεν Γκουλντ θα είχε κάτι να πει.Πως ο Γκλεν Γκουλντ θα αναλάμβανε δράση μ'εκείνον τον διακριτικό κατακλυσμιαίο τρόπο,που δείγματά του (δήγματά του;) δεν είχε δώσει σε εμάς τους χωρίς βουνό.Σ'εμάς τους χωρίς αλμυρή θάλασσα και δροσερά ρυάκια.Ο Γκλεν Γκουλντ όμως δεν ανταποκρινόταν στις προσδοκίες.Όχι με τον τρόπο που οι σκοτεινοί τύποι που κρύβονται στις σκιές και τραβούν το πουκάμισό μας από το μανίκι για να μας το πάρουν απεύχονταν.Όχι έτσι.Παρακαλώ,όχι έτσι.
Ο Γκλεν Γκουλντ έκανε μακροβούτια στην αλμυρή του θάλασσα.Διασκέδαζε ο Γκλεν Γκουλντ.Κι άλλοι σαν κι αυτόν.Ο Ράι Κούντερ ήταν μόνος.
Και ο Αντρέ;
Ο Αντρέ πήγε σήμερα και σκότωσε τον Κάλο στον ύπνο του.Και,όπως το περίμενε,τώρα τον καλούν να πάει στην Αρκαδία.Την καμένη,ξέρεις.Να δει,να ακούσει,να μυρίσει,να κλάψει,να χτυπήσει στην πλάτη τους αμίλητους ανθρώπους και μετά να φύγει.Τον εκπαιδεύσανε,λέει,σχετικά.Εκείνος γεννήθηκε εκπαιδευμένος.Μα τώρα πονάει και δε μπορεί να ταξιδέψει.Να γίνω καλά.

2 comments:

Anonymous said...

Να γίνεις καλά... και να 'σαι σιγουρος, ο Γκλεν στα μακροβούτια του εσένα κι εμένα βλέπει, όπως αρμόζει εξάλλου. Με ξάφνιασες μ' αυτή την αναφορά, μπαίνω στον πειρασμό να σου συμπληρώσω βιβλιο-μουσικο-βιντεο-ιστογραφία, αλλά καλύτερα όποιος ψάχνει βρίσκει. Και ας μην ξεχνάμε: τα αποφθέγματα των 'μεγάλων' συντροφεύουν προσωρινώς τους 'μικρούς' ως άλλες γυάλινες πατερίτσες, οπότε δεν θα μπω ούτε σε αυτόν τον πειρασμό.
Ε-ΞΑΙ-ΡΕ-ΤΙ-ΚΟ!

andre piquet said...

Σ'ευχαριστώ ahret που κρατάς την αναπνοή σου μαζί μου.
ΒΟΥΤΑΜΕ...